Saturday 16 June 2012

Képkeret szétszedési tanácsadó

Csőrtök!

A mai napon egy nagyon praktikus bejegyzés olvasói lehettek, hisz bemutatom a tuti technikát, amivel megszabadíthatjátok a képet a keretétől.

Persze, ismerem a hagyományos módszert, de az a Ti technikátok, viszont most az enyémmel, Szputáéval ismerkedhettek meg!

Először is szét kell nézni a lakásban, hogy melyik keret a legpuhább és legfinomabb, egyszóval melyik a legalkalmasabb arra, hogy szétszedjük!

A szétnézést érdemes a helyiség legmagasabb pontját megejteni.
Ezt  választottam:



Ez pedig a szerencsés áldozat:


Asszem' valami Dencső festette...

Miután kiválasztottuk a képet, érdemes jól körbejárni. A sarkánál kezdtem, mert ott van az illesztés. Mivel esetünkben a csőr a legerősebb alkatrész, mely használható, ezzel hatolunk be a résbe, majd rövid elemzés után szétfeszítjük.


Legyünk óvatosak, nehogy a nyelvünk beleakadjon a résbe! Ennek is van funkciója, felderítésre kiváló, ugyanakkor hátránya, hogy a doh és a por íztechnikai szempontból igencsak érzékelhető.




Ha sikerül meglazítani, térfélcsere, ne szedjük szét teljesen! Még ne.

Átmegyünk harkályba, megkopogtatjuk. 




Néha felnézünk, és ellenőrizzük, hogy Mama látja-e!


Amennyiben a folyamatot nem kísérik idegtől tüzelő szemek, folytatjuk azt.

A szétszedés napokat, sőt, heteket vehet igénybe. Ha nem csak a folyamat bevégeztére, hanem annak élvezetére is koncentrálunk, akkor inkább hetekkel számoljunk!
Még nincs kész, de dolgozom rajta.
Következő célpontom a tévé, a kettes ponttal már megvagyok!

Sok sikert Nektek is!
Üdv:
Szputa, a szétszedő hullámos

3 comments:

  1. Ez igazán hasznos bejegyzés volt, köszönjük, hogy megosztottad a technikádat. Le a kalappal. Azt hiszem, erre szokták mondani, hogy "Lassú víz partot mos." Meg, hogy "Kicsi a bors, de nagyot fingik." - ezt egy kedves barátom után szabadon :) és elnézést, ha kissé karikákat sértő egy-egy szó használata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm, igyekszem mindig az Olvasók érdekeiben járni, s rávilágítani, hogy a dolgokat máshonnan is meg lehet közelíteni. Viszont én nem fingok nagyot, mi szárnyakat eregetünk, nem gázokat!

      Delete
    2. Édes Szputika, mondtam már, hogy mennyire bírlak? :D :D :D

      Delete