Sunday 25 December 2011

Gazda karácsonya

Üdv Mindenkinek!
Hogy telt a Szenteste?
Senkit nem áll szándékomban zavarni a jelenlétemmel, csupán szeretném kitölteni az ünnepeket ünnepélyes képekkel, üzenetekkel.
Igyekszem aktuális maradni, úgyhogy elmesélem Gazdámék estéjét. (Az enyém uncsi volt, itthon voltam, egyedül, Mama odaát karácsonyozott...nincs harag, megértem.)

Gazdám nagyon készült, hisz ez volt az első karácsonyuk a ,,kislakásban". Takarított - ami tőle merőben szokatlan, legalábbis az együtt töltött éveink alapján így gondolom - főzött, bevásárolt, háziasszonykodott, Ember pedig venni fa, vinni haza. Karácsony előtti napon egy, azaz 1 penny-ért adták a közepes méretű fákat (kb. 3 forint), úgyhogy érdemes az utolsó pillanatig várni. (Jó, ha tudod, ha Angliában tervezel karácsonyozni.) Megvolt a fadíszítés, szépen, hangulatosan, elkészült a marhahúsleves, mantovai hústekercs, sajtos sütemény, és almás pite. Kifejezetten karácsonyi kaják...
Ím, a képek, melyek hamarosan recepttel együtt kerülnek fel Gazdám receptblogjára, az elsoreceptjeim.blogspot.com-ra (reklám helye).





S az 1 penny-s fenyő, teljes pompában:

Szomszédolás is volt, receptcsere a szomszédasszonnyal, meghitt reggeli kávézgatások, úgyhogy innen is köszönöm a Szomszédoknak, hogy nem hagyjátok Gazdát magányosan, míg az Ember keresi a betevőre valót.

További szép ünnepeket!
Szputa

1 comment:

  1. De klassz! Igazán szép karácsonya volt Gazdának :) ...és őszintén örülök, hogy kedves szomszédokkal van körülvéve :)

    ReplyDelete