Friday 23 December 2011

"Van másiik!"

Csőrtök!
Úgy tűnik, képtelenség abbahagyni az egér-témát, megállíthatatlan a lavina, ezért tettem be Jerry-t, mint jele annak, hogy aki nem bírja az egereket, kapcsoljon egy másik csatornára.

Újabb kapás van, (két lakáson belül összesen három), Gazda kapását olvashatjátok alább.

Negyed hétkor az Ember elment dolgozni, Gazdám szundikál tovább, és hétóra előtt nem sokkal megüti egy hang a fülét. Mintha egy rozsdás csigán húzná valaki a fregolit. Ahogy józanodik, rájön, hogy ez nem lehet, itt nincs is fregoli, viszont van egér... egyből kitörölte az álmot a szeméből, és érdeklődve ment a konyhába, megnézni a termést. Valóban, ott dekkolt a kisegér beleragadva a csapdába. Természetesen, ahogy meglátta Gazdát, eluralkodott rajta a pánik, s Gazda ahelyett, hogy egyből a segítségére sietett volna, hozta a fényképezőgépet, és nekiállt dokumentálni a történéseket, még rá is vakuzott a szerencsétlenre. Ezután nekiállt segíteni, jött a jól bevált gyantalemosó. Körbecsöpögtette az egeret. Miután a felsőtestét kiszabadította az állat, egyből rávetette magát a csalogatóként odatett két hetes kolbászra, és szünetet kért, ,,várjá', előbb megkajálok!". Gazda a hülyék teljes nyugalmával kivárt. Mikor az egér felfüggesztette az étkezést, következett a mentőakció további része, amiben a szenvedő alany (az egér - a szerk.) is egy hang nélkül vett részt. Még több gyantalemosó az egér másik feléhez, majd amikor már éppen leoldódott, Gazda behelyezte a csapdából lógó egeret egy vödörbe, ahonnan a gravitáció segítségével könnyedén szabadult az egér. Innentől már sima menet volt, egérre a tető (persze dokumentálás után), majd elszállítás messzebbre. Nem volt az egér ínyére kimenni a meleg vödörből a hidegbe, de mit volt mit tenni, elrohant, ragacsos farkán a mögötte hullámzó kolbászdarabkával.


Remélhetőleg nem fog elterjedni az egerek társadalmában, hogy Gazdámékhoz lehet menni, mert ha csapdába is esel, élve megúszod. Csak el ne tévesszétek egerek az emeletet, mert ha a szomszédba kerülnek, ott nincs kegyelem!

Utánpótlás miatt nem kell aggódni, a "Liszt-próba" (ami nem egy zongoraverseny megfelelője) pozitív volt, így továbbra is számíthatnak Gazdáék váratlan vendégre.

Majd jövök egy karácsonyival is, tudom én, hogy uncsi az egér-téma, dehát Gazda ezeket adja megírásra, nem csak Szputából áll a világ...sajnos.

Csőr!

1 comment:

  1. Kicsit nyúzott az egérke, de kedves a Gazdától, hogy kegyelmez :)

    ReplyDelete