Tuesday 13 March 2012

Közérdekű közlemény annak, aki repülni vágyik

(Figyelem! A műsorszámban termékelhelyezés látható!)

Engem, s madártársaimat nem érinti a közlemény, hisz ránk nem vonatkoznak a korlátozások, biztosítások és adminisztrációs díjak.
A bejegyzést Gazdának, illetve egy ismeretlen fórumozónak köszönhetjük, aki rájött a ,,trükkre", s mivel emberbarát volnék, megosztom a nagyérdeművel.

Mivel háttérinfó nélkül fogalmatok sincs, hogy hogy kerül Gazda a repülés közelébe, elhintem az információt, hogy Gazda repülni fog a nyáron, hogy másodmagával romantikázzon és várost nézzen valahol... (aki nem tudja, hogy hova megy, járjon utána a későbbiekben itt, a blogon!)
Repülőjegyet kell foglalni, hisz így gyorsabb az út, melyre négy lehetőség volt: Malév, Wizzair, Airitalia és Ryanair. Első próbálkozásra a Malévet választották, mert jó időpontokban ment, és fizethető volt. Mindez múltidőben, a körülmények ismertek, így maradt a másik három lehetőség. A Wizzair és az Airitalia éjféléli érkezést ajánl, ami ugyan megoldható, de minek, ha van más lehetőség? Így jutottak Gazdámék a Ryanair honlapjára, ami utazási idejét, és oda-vissza, két emberre 26 ezer forintos repülőjegyét tekintve kitűnő választásnak tűnt.
Aztán jött a foglalás...
Először, a cég első oldalán választhatsz kiinduló és érkező helyszínt. Próbából Rómát adtam meg: (ha nagyobban akarod látni, kattints a képekre!)


Következő oldal:

Biztonsági intézkedés, ami valahol érthető, de könnyebben elolvashatót is írhattak volna, mert ugyebár ha robot az ember, ezt se, azt se tudja elolvasni - legalábbis szerintem.

Harmadik kép, a járatválasztás:


A következő pedig a ,,rásózós" oldal, ahol minden kínált extrától meg kell szabadulnod, amennyiben nem kívánod őket igénybe venni. Ilyen pl. mozgássérült parkoló igénybevétele, sms szolgálat, miszerint értesítenek a foglalásról, elsőbbségi beszállás, kabin igénybevétele, és utasbiztosítás, amelyik a legcselesebb az összesből.

A következő oldal:

A "Passenger 1" felirat mellett írják, hogy "please select a country of residence" azaz, választ ki az országot, ahová, vagy ahonnan a biztosításod szóljon. Ezt nem tudom pontosan, annyira nem érteni angolt... 

Ám első ránézésre ilyen lehetőség nincs:


De ha alaposabban megnézed...


Nem értek hozzá, lehet, hogy mindegyik légitársaság így működik, hogy sunyin elrejti a számukra kedvezőtlen lehetőségeket, de úgy gondoltam, hogy a Ti érdeketekben jó, ha megosztom Veletek a tapasztalatot. Legyetek résen!

Üdv: Szputa

U.i.: Aztán, hogy a 26 ezer forintos induló árból hogy lett 68 ezer...az egy másik történet...


2 comments:

  1. Köszi, ez hasznos infó, mert hát na... nem mindegy, hogy mennyi az annyi.

    ReplyDelete
  2. Szívesen az infót, igazán semmiség. Szputa, a köz szolgálatában immáron négy éve!

    ReplyDelete