Friday 25 November 2011

Átértelmezve

Csőr!
Ma komoly dolgokról szeretnék írni, de nem feledkeztem el az új rovatról sem. A legújabb rákeresés a következő: "kis sándor papagáj tojó ismertetőjele". Kedves érdeklődő! A madárvilágban a tojót úgy lehet felismerni, hogy kevésbé színes, ékes, mint a hím. Nézd csak meg, míg a feketerigó hímje fekete narancssárga csőrrel, addig a tojó barna színű. A vadkacsáknál a gácsér szép zöld fejű, fehér gallérral. Nagy sándoréknél is a gallér mutatja meg ki-kicsoda. A mellékelt képen láthatod, hogy a bal oldali a hím a jobb oldali pedig a tojó.
Mivel van pár papagájjal kapcsolatos bizonytalanság - legalábbis a keresési statisztikák szerint - közérdekű közleményt szeretnék jegyezni: bármely, papagájjal kapcsolatos kérdéssel erre az e-mail címre írhattok, hiszen ki tudna jobban válaszolni rájuk, mint egy vérbeli papagáj?!
Nem a reklám miatt jöttem fel ma a blogra, viszont felvezetésnek jó volt, ugyanis az állatokról szeretnék írni. Illetve egy mondásról, melyet újra kellett értelmeznem.
Gondolom, hallottatok az Anglia-szerte tartó fosztogatásokról. Birmingham, Gazdám jelenlegi székhelye is ezen városok közé tartozik, úgyhogy elsőkézből tudom az infokat. A boltok kora délután bezárnak, és elbarikádozzák magukat. Helikopterek járnak le-fel, és ami az érdekes, hogy a rendőrök csak állnak és nézik, mi történik. Ahogy az itthoni helyzeteket láttam a televízióban, simán ereszteni kéne rájuk a könnygázt, vagy minimum a vízágyút. Ezek a fosztogatók nem tüntetnek, vagy a jogaikért harcolnak, hanem egyszerűen rájuk jött az ötperc, ami tovább tart, mint öt perc. Betörik a kirakatok üvegeit, és a ruhájuk alatt rejtegetve hozzák ki a szajrét. Nem érdekli őket, hogy éppen ruhabolt, vagy étterem, amibe ,,belekötnek", csak rongálnak, és ami a kezük ügyébe kerül, elveszik. Autókat felgyújtanak csak úgy, élvezetből. Hogy miért? Nem tudni. Mondanám, amit Ti, emberek szoktatok, hogy ,,nagy az Isten állatkertje". Mi, állatok, mikor csinálunk ilyet? Persze nálunk is van néha balhé, minket is fel lehet bőszíteni, de nem ok nélkül, és ennél azért jelentősen békésebben zajlik. Olyan nagy az arcotok, hogy emberek vagytok, és lám, milyen mélyre tudtok süllyedni... Tisztelet a kivételnek, ezt kihangsúlyozom.
Úgy gondolom, hogy ez mondás, miszerint ,,nagy az Isten állatkertje" nem helyénvaló. Mást kéne rá kitalálni, mert Ti sokkal vadabb, és ész nélküli dolgokra vagytok képesek, mint mi, állatok.
Nézzetek körül, két lábon járó Barátaim!
Ennyit akartam mára.
Csőrtök

No comments:

Post a Comment