Friday 25 November 2011

Nem voltam, de vagyok, és leszek!

Üdvözlök Mindenkit ezen a meleg, igencsak nyárra hajazó napon!
Nem írtam, mert nem tudtam írni. Gondok voltak a Nettel, meg Gazda sem ért rám, hogy meghallgassa a történeteket és gondolatokat. Viszont mostantól minden megváltozik, mert vége az iskolának (illetve még egy spanyol vizsga vár rá - uno examen spanyolosz, ezt jó, ha tudod) aztán kitör a vakáció!!
Be van egyébként tojva, mert július elején ki fog derülni, hogy volt-e olyan jó a beadott szakdolgozata, hogy diplomát adjanak érte. Majd írok a fejleményekről.
Lássuk, mi történt azóta, mióta utoljára írtam Nektek!
Újabb taggal bővült Szputa olvasói klubja, illetve csak fog, ha elkezdi a jövevény az iskolát, de ahogy repül az idő, hipp-hopp, és már olvasni fogod. Szóval Isten hozta közöttünk Kittit!
Gazda szomszédasszony/szomszédnéni minőségben átlátogatott pár házzal arrébb a már pár hónapja bejelentett új olvasómhoz, aki már az ötödik havát tapossa. Gazda meg lett dicsérve, mert minden pánik és stressz nélkül fogta a gyerkőcöt, úgyhogy jó vagy, Gazda! (Meg a gyerkőc is, hogy tűrte, de ez csak az én szerény véleményem).
Bee kérdésére válaszolva, de Gazda elmesélte, hogy telt a születésnapja a drága Emberrel. Meghitten és romantikusan. Kapott lila orchideákat, tudott is vele dicsekedni hazafelé a vonaton az irigyeknek, hogy a lovagjától kapta. Megtekintették Nagymagyarország közepét, rakok fel pár képet, hamár látom az érdeklődést a tárgyban.(Lábjegyzet: A malom mellett álló alak nem szobor, hanem maga a drága Ember.)
Két nap múlva egyébként a drága Ember lesz egy évvel öregebb, de erről nem árulhatok el semmit, mert kötelességtudatból rendszeresen olvassa a blogot. Bee-nek még annyit, hogy köszi, hogy reklámozod a hírlevelet az új bejegyzésről, nem nagyon tolonganak érte. Ki érti...
 
 
Muszáj aktuálisnak lennem, mert ha nem vagyok az, akkor úgy tűnne, mintha nem lennék tájékozott, úgyhogy írok pár szót Fekete Pákó elveréséről. Annak, aki nem hallott róla, röviden vázolnám, hogy Fekete Pákó a bíróságról kifelé jövet kapott egy tockost a képébe egy tartozás miatt. Légbőlkapottan, bizonyítás nélkül ráfogta egy Tomcat álnéven futó újságíróra. Se bizonyítékot se látleletet nem tudott felmutatni, holott kórházba is ment a sérülése miatt. Mint kiderült, Pákó egy régi ügy miatt tartozik Tomcatnek, aki miután Pákó a határidő napjáig sem fizette be a tartozást, elment az otthonukra, hogy megbeszéljék a dolgot. Pákó legközelebb az ügyvédje jelenlétében azt mondta Tomcatnek, hogy amennyiben eláll a tartozás behajtásától, nem jelenti fel magánlaksértés miatt. Itt kellett rájönnöm, hogy Pákó sokkal értelmesebb, mint amennyit mutat magából. Egy egyszerű látogatást felhasználni magánlaksértés vádjára nem vall hülye emberre! Bár, ki tudja ki volt az értelmi szerző... Na mindegy, ezt a Tomcatet 72 órás őrizetbe vették bizonyítékok nélkül, mert valaki ott fenn eldöntötte, hogy így kell lennie. Ja, az más. Bizonyítékok nélkül, a sértett (Pákó) mint egyetlen tanú igazolta, hogy Tomcat megütötte. Az biztosan kiderült a dologból, hogy a rasszizmus olyan szinten sincs Magyarországon, hogy kételkedjenek a sötét(bőrű) szavában. Hogy ez jó, vagy rossz, mindenki döntse el!

No comments:

Post a Comment