Tuesday 29 November 2011

Költöztünk

Csőrtök!
Szerencsére nem fizikailag kellett helyet változtatnunk, csak virtuálisan.
Már jó ideje szemezek a blogspottal. Mániám a blog látogatottsági statisztikáinak analizálása. Ki, mikor, milyen kereséssel, honnan, és ami a legfontosabb, összesen hányan látogatták már a blogot.
A freeblog régi statisztikája minden igényemet kielégítette, de az új (jó, nem új, egy éves már, ha nem több) nekem nem jön be. Külön számolja egy-egy bejegyzés látogatottságát, illetve letöltését. Mi a különbség a kettő között?
Grafikonon jelöli a látogatók számát, aminek leolvasásához több idő kell, mintha egyszerűen csak ránéznék egy számra, hogy na, ennyi.
Azt is szeretem tudni, hogy mely országból látogatnak, bár nem tudom, miért, egyszerűen jó tudni, mennyire "wördwájd" az ember madara.
Blogspoton követhető a blog. Persze tarthattok bolondnak, de jó tudni, ha az embernek vannak fanatikus olvasói.
Összefoglalva, nekem szimpibb a blogspot, mert több visszajelzést állapít meg az olvasókról, mint a freeblog, és mivel az "olvasókból élek" kifejezetten hasznosnak tartom felsorolt lehetőségeket.
Már át is költöztünk, Gazda ez év májusától átmentette a bejegyzéseket. A többi sztori remélhetőleg elérhető lesz itt is, de ha nem, akkor sincs gond, Gazda folyamatosan másolja Word dokumentumba.
Az új oldal még fejlesztés alatt áll, nem mondom, hogy haj-de, de majd kialakul, egyelőre ilyen.

No comments:

Post a Comment