Wednesday 30 November 2011

Egér a háznál, üröm a háznál

Csőr!

Először is azt kell mondjam, "wow!" ugyanis megvan az első követőm! Üdvözöllek, Bee, köszönöm, hogy a freeblogtól való távozás után is olvasol, és még vállalod is!

Halad a statisztika is, egy napja költöztettem át a blogot, és 15-en néztek! Haladunk!

A mai történet Gazdáék új lakótársáról szól, aki egy egér formájában testesül meg. Tartózkodási engedélye nincs, és vendégszeretetnek sem örvend Gazdámék részéről, így a lehető legemberségesebb eltávolítás mellett döntöttek Gazdáék.

Első körben felmérték, hogy vajon a képzeletük játszik velük (értsd: megőrültek-e) vagy valóban tanyázik egy egér a lakásban.
Ezt felderítendő, Gazda lisztet hintett a feltételezett egérlyuk elé, s szépen kiegyengette. Tervei szerint, amennyiben a liszt össze lesz járkálva, van egér.
Az egy dolog, hogy összejárkálta az egér, meg is ette!
Tehát: a teszt pozitív, egér van a lakásban!

Gazdám drága Embere józan eszét használva a következőt alkotta a betolakodó kézre kerítésére:

Hozzávalók:
- egy kisebb befőttesüveg
- egy söröskupak
- csali

Elkészítés:
A söröskupakba belenyomkodjuk a csali kaját, majd a kupakra óvatosan rátámasztjuk az üveget. Azért érdemes egy kisebb üveget használni, hogy egyensúlyba lehessen hozni a kupakkal.

A terv szerint az áldozat a szalámi illatára ész nélkül reagálva odarohan a kupakhoz, és egyszercsak az üveg alatt találja magát.
Ez nem jött be.

Gazda ezután a kedves szomszédtól kért segítséget, akik szintén ezzel a problémával küzdöttek. Segítségükkel szert tett egy humánus csapdára, ahol úgymond ,,a kecske jól lakik, és a káposzta is megmarad" - azaz, ahol az egér életben marad, de mégis sikerül likvidálni a lakásból.
Gazda naiv lelke humánusnak képzelte a csapdát, de kiderült számára, hogy korántsem az, sőt! Ez a fajta csapda a ragasztós megoldás. Az egér gyanútlanul megy a szokásos cél felé, de már az első lépésnél beleragad a ragacsba.

Humánus, mert élve marad az áldozat, de kegyetlen, mert jobb híján, a ragasztót az élő egérrel együtt kell kidobni.

Namost, az én Gazdámnak elvei vannak. Az elv egy olyan dolog, ami valaki szerint követendő példa, mások szerint baromság. Pl. vannak emberek, akik annyira környezettudatosak, hogy nem ülnek repülőre, inkább vonatoznak tizen akárhány órát, mert a repülő túlságosan környezetszennyező, míg a vonat nem. (Az, hogy háromszor annyiba kerül, és ötször olyan hosszú az út, mellékes). Valakinek ez elv, és követendő példának tartja, míg például az én Gazdám hülyeségnek, hiszen a repülő akkor is felszáll, ha a környezettudatos személy nem ül rajta. Gazdám elve az állatok megsegítése, még akkor is, ha egérről van szó. Na, másoknak ez hülyeség, nem elv. Persze azt még Gazdám előtt is homály fedi, hogy hogy fogja lesegíteni az egeret a ragasztóról, de mivel még kapásuk sem volt (pedig már majd' 24 órája kirakták a csalit) ezért bizakodó Gazdám, hogy az egérnek megvan már a tapasztalata, hogy a saját érdekében mikor érdemes lelépni.

Na, ennyit az egérről.

Csőr!

1 comment:

  1. Ez kedves, bírom az állatbarátokat! Kíváncsi vagyok a további fejleményekre is. Az Ember-féle csapda zseniális, a zöldborsós felirattal a legeredetibb ;)

    ...és szíves örömest VÁLLALOM, hát hogy a viharba ne tenném!!! :)

    ReplyDelete